Het geheugen van de vakbeweging

  • 16/07/2018

CNV richt apart secretariaat op nu vrouwenbond verdwijnt

Op een vergadering van de Vrouwenbond CNV in het najaar van 1996 vroeg Gerda Verburg: ‘Waar zit ons groeipotentieel?’ Toen bleef het stil, dus besloot de bond zich op te heffen. Maar de geest wordt bewaard in het eerste secretariaat voor mensen die vrijwilligerswerk doen.

Lees meer
Nel Tegelaar, de eerste vrouw in het bestuur van een vakcentrale
  • 12/06/2017

Vrouwen in besturen van de vakcentrales NVV, FNV en CNV

De eerste vrouw in het bestuur van een vakcentrale is Nel Tegelaar, die in 1972 lid werd van het NVV-bestuur. Sindsdien zijn er tot 2015 in totaal 11 vrouwen in de besturen van NVV, FNV en CNV geweest.

Lees meer
  • 24/04/2017

Tiny Kissing – Wordt het een werk- of ontslagdag?

Tiny Kissing (Hengelo, 1946) prijst zich nog gelukkig dat ze bij Stork in dienst kwam en er tientallen jaren lang heeft kunnen werken. Van het simpele kantoorwerk tot het pittiger inkoperswerk. Ze maakt heel wat reorganisaties mee als lid van de ondernemingsraad. Ze ervaart aan den lijve dat vrouwen hun achterstand op de mannelijke collega’s inlopen.

Lees meer
Brochure Vrouwenbond CNV
  • 31/05/2015

Vrouwenbond CNV

Vrouwenbond CNV In het kader van een brede maatschappelijke organisatie, die het CNV wil zijn, past ook aandacht voor de...

Lees meer
Piet Hazenbosch: Het gelijkheidsbeginsel is in het CNV met pijn en moeite ingevuld
  • 31/05/2015

Vrouwen binnen het CNV

Vrouwen binnen het CNV Binnen het CNV was er lange tijd weinig aandacht en plaats voor vrouwen. Piet Hazebosch schrijft...

Lees meer