Estella Pach, aan het begin van de oorlog in de bloei van haar leven. Een vrouw met een vakopleiding, een baan bij een vakbond, familie en vrienden en een geliefde. Een vrouw met idealen over hoe je de wereld beter zou kunnen maken. Een vrouw die zich staande hield in de chaos van de bezetting, de uitsluiting en vervolging. Dochter Manja Pach vertelt haar verhaal.
George Poelman (Hengelo, 1918) groeit op in de periode tussen de twee wereld¬oorlogen. Hij is enkele tientallen jaren bestuurder bij De Eendracht, later Industriebond NVV in Twente. Op 28 augustus is hij in Enschede overleden.
Henri Polak is in de ogen van Wouter van der Schaaf niet alleen een van de groten van de Nederlandse vakbeweging, maar ook een van de groten in de geschiedenis van Nederland.
Lang geleden was Henk van der Pols administrateur bij Van Nievelt Goudriaan, later werd hij actief binnen de bond, raadslid voor de PvdA in Rotterdam, gevolgd door zestien jaar wethouderschap, om vervolgens weer door te gaan tot op het laatste toe. Kort voor zijn 97e, in april 2020, komt hij te overlijden. Hugo Klooster schetst zijn loopbaan.
Sinds 2017 is Catelene Passchier voorzitter van de werknemersgroep in de ILO (International Labour Organization). ‘Ik zet me in voor werkenden overal ter wereld. Voor mij heeft sociale rechtvaardigheid drie dimensies: gender, wit-zwart en klasse”. Mariëlle van den Donk interviewt haar voor FNV Vrouw.