Het geheugen van de vakbeweging

  • 24/01/2022

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Vakcentrales

De eerste baan van Jan Kees Looise is bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Vakcentrales (Stichting WOV), het onderzoeksbureau van de vakcentrales NVV, NKV en CNV. Nadat hij voorjaar 1973 is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit als bedrijfssocioloog, kan hij per 1 september van dat jaar bij de stichting aan het werk. Looise beschrijft vanuit persoonlijke waarneming de jaren bij de SWOV in de roerige periode van de vorming van de FNV en het zelfstandig voortbestaan van het CNV.

Lees meer
  • 17/12/2021

Carry van Lakerveld (1938-2021)

Bob Reinalda bewaart goede herinneringen aan Carry van Lakerveld (1983-2021) een actieve en goedlachse vrouw die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het Amsterdams Historisch Museum, de Auschwitz-tentoonstellingen en die haar museum-ervaring heeft ingezet bij de totstandkoming van de VHV.

Lees meer
  • 14/12/2021

René Lahoye

Op 1 april 2021 heeft René Lahoye de AOW-leeftijd bereikt en is hij met pensioen gegaan. Inmiddels is hij actief als kaderlid van het CNV in de regionale werkbedrijven in Limburg, als lid van de examencommissie van het Hout opleidingscentrum en natuurlijk als bestuurslid van de VHV.

Lees meer
  • 19/01/2021

Waterlooplein

Onlangs bezocht Harry Peer de tentoonstelling over het Waterlooplein in het Joods Historisch Museum. Hier ontmoette hij de vakbonds-zussen Betty en Sophie Lazarus. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om de bouw van de Stopera uitvoerig te hekelen.

Lees meer
  • 10/12/2019

Marijke Lok

Het arbeidzame leven van Marijke Lok heeft alle trekken van in balans zijn.Theorie en praktijk met elkaar verbinden, lijken leidraad. Zij geniet niet zoveel bekendheid onder de leden omdat zij vooral achter de schermen haar werk doet. Marijke Lok is voor de AOb-Vrouwengroep van onschatbare waarde geweest.

Lees meer