Haar strikt volgehouden gelijkheidsdenken en haar polemische stijl van optreden brachten Drucker gedurende haar lange politiek-actieve leven in een minderheidspositie, die door tijdgenoten met niet altijd even positief geconnoteerde trefwoorden als ‘radicaal’ en ‘ultra’ werd gekenschetst. Niettemin ontwikkelde zij zich meer en meer tot een even gevreesd als gerespecteerd instituut, waaraan de meest uiteenlopende feministen hun opvattingen ijkten.
Toine Doezé (1934), een geboren Limburger uit de stad Weert. Trad na zijn middelbare opleiding in dienst van drukkerij Smeets ook gevestigd in Weert. Destijds een van de grootste toonaangevende drukkerijen in Nederland. De trots van Limburg en van een grafische carrière bij een grote speler in de branche, straalde van Toine altijd af. Hij overleed – 87 jaar oud – op 13 mei 2021.
Naar aanleiding van de recente aandacht voor het lot van Louis Doedel hebben FNV-leden onder wie Dick de Graaf een verzoek gedaan aan het Dagelijks Bestuur om mee te werken aan eerherstel voor Louis Doedel. Tegelijkertijd moet gekeken worden naar de rol van de koloniale heersers bij de onderdrukking van arbeidersstrijd. En over de houding van de Nederlandse vakbeweging daarbij.
De nieuwe Canon van Nederland:, Harry Peer plaatst kanttekeningen “Marga Klompé verdient de volste aandacht, maar was het niet eleganter en historisch verantwoorder geweest Willem Drees en Klompé als dubbelportret in een venster op te nemen?”
De tentoonstelling ‘ús Ferlosser’ vertelt het verhaal van Ferdinand Domela Nieuwenhuis op een nieuwe manier. De tentoonstelling bestaat geheel uit portretten van Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Deze portretten hebben zowel een historische als artistieke waarde. van schilderij tot sculptuur en van foto tot film.