Videoverslag in zes afleveringen van de VHV Vriendenbijeenkomst “Vijftig jaar na Dronten” op 5 oktober 2021 – Morgen tolereren we niets meer

Eerste ‘echte’ vriendenbijeenkomst in 2021 geslaagd

Dronten 1970: 51 jaar geleden

Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat er, in 1970, in Dronten, de door vakbondsvrouwen georganiseerde Diskriminatiebeurs plaats vond.
Een event dat gelijkberechtiging van vrouwen hoog op de vakbondsagenda plaatste. En dat was hard nodig, want Nederland was op dit gebied een, zoals Hedy d’Ancona op 15 oktober 2021 zei, achterlijk land, de vakbonden – laten we eerlijk zijn – niet uitgezonderd.

Met een jaar vertraging – door Corona – keken zo’n 70 Vrienden van de Historie van de Vakbeweging terug. De eerste echte bijeenkomst sinds Corona losbarstte, in Krasnapolsky nog wel
Terugkijken op Dronten…maar vooral: vooruitkijken! Want ook anno 2021 liggen er nog vele uitdagingen om papieren gelijkberechtiging tot realiteit te maken.

Herbeleef de Vriendenbijeenkomst op video

Vijf kritische sprekers, onder wie Hedy d’Ancona en vakbondsprominenten als Kitty Jong (FNV) en Anneke Westerlaken (CNV), gaven hun visie op verleden, heden en toekomst.
Hun verhalen, en die van de andere inleiders zijn vastgelegd op video, en te herbeleven op https://lnkd.in/dvWBA4FE .

Een uitgebreider verslag hopen we binnen niet al te lange tijd op de website te kunnen publiceren.